Category: ニュース, 築地仲卸通信

築地仲卸通信#2

\築地で働く魚のプロフェッショナル=仲卸の方々に〈築地の旬〉な情報をレポートしていただく仲卸通信!
第2回目は特種物業会青年会のメンバー、米銀の今井さんです!!
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ピンクの看板でお馴染みの【米銀】今井です。
今回は三重県桑名産【沖シジミ】を紹介させて頂きます。
桑名といえば蛤がとても有名ですが、こちらの沖シジミも
桑名の特産品を目指して只今、全国に売り出し中です。
沖シジミという名称ですが、シジミとは種類が違う貝になります。なので味の方もシジミという感じでなく、沖シジミの味なんです。今まで、地元でも商品として並べられることは無く、最近になり売り出しを始めたものです。
使い方は様々、味噌汁、酒蒸し、酢の物、串焼き、パスタ等々。
是非一度お試し下さい!

[Tsukiji NAKAOROSHI Journal #2]
Here is the second volume of “NAKAOROSHI Journal” on which the professionals of fish at Tsukiji Fish Market report seasonal seafood information.
The presenter is Mr.Imai from Komegin. He is also a member of Tokushumono gyokai Seinen Kai -Youth Organization of Special High-Ranked Ingredients.-.
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Hi,I am Imai from Yonegin known for the pink nameboad.
This time I would like to introduce OKI SHIJIMI -offing freshwater clam- ffrom Kuwana, MIE prefecture.
As you may know, Kuwana is famous for HAMAGURI-common orient clam-.
Now they are trying to make this OKI SHIJIMI to be Kuwana’s new Specialty and introducing it all over Japan.
There are various way of cooking OKI SHIJIMI. For Miso soup, vinegared dish, vapeur with SAKE, roti, filling for pasta…e.t.c..
Please try it !